Ligging

Het is belangrijk om rekening te houden met de ligging van de tuin

Bij het tuinontwerp is het belangrijk om rekening te houden met de ligging van de tuin.

Is uw tuin ten opzichte van de zon gericht op het noorden, zuiden, oosten of westen? Wanneer is er zon en wanneer is er schaduw?

Dit heeft namelijk gevolgen voor o.a. de keuze van de beplanting maar ook voor het ontwerp en de aanleg van het tuinterras of de sierbestrating.

Zon en schaduw zijn bepalend bij het ontwerp.

Een belangrijk gegeven is dat je de ligging van de tuin niet kunt veranderen. Maar je kunt het ontwerp van de tuin er wel op aanpassen.

Iedere ligging heeft iets speciaals, unieks wat te benutten is als positief punt in de tuin.

Mits je bij het ontwerp maar direct rekening houdt met alle aspecten zoals beplanting, het terras, de bestrating of de vijver.

Hoogteverschillen

Ik ontwerp de droomtuin die u voor ogen hebt.
Het goed overbruggen van hoogteverschillen rond een woning is een kunst op zich! Trappen moeten goed beloopbaar zijn; hellingen en taluds mogen niet te stijl zijn en regelmatig belopen paden mogen ook niet de oorzaak zijn van winterse glij- en valpartijen.

Het creëren van oplossingen om deze hoogteverschillen toegankelijk te maken is altijd een uitdaging, maar geven uiteindelijk een grote meerwaarde in het tuinplan. Hoogteverschillen kunnen functioneel overwonnen worden door het maken van een trap of door het maken van een flauwe helling.

Verhoogde borders, stapelblokken, l-elementen

Ook kan ik een verhoogde border voor u realiseren er zijn talloze mogelijkheden en ook hiervoor een legio mogelijkheden aan materiaalkeuzes.

Muurtjes en bloembakken

Hoogteverschillen kan ik ook voor u maken door gebruik te maken van diverse soorten bestrating, muurtjes van stapelblokken en bloembakken krijgt men een speels lijnen effect waardoor diepte en hoogteverschillen in de tuin ontstaan.

Natuursteen en betonnen muurelementen

Muurelementen zijn verkrijgbaar in natuursteen en beton. Door de verscheidenheid aan doeleinden zijn de muurelementen verkrijgbaar in diverse kleuren en afmetingen.

Andere succesfactoren bij een tuinontwerp

Het bepalen van de grondsoort in de tuin is essentieel voor jouw verdere plan van aanpak als het gaat om tuinaanleg en tuinonderhoud. “Van Gameren Tuinen” helpt u op weg.

Welke houtsoort gebruik je voor de bouw van een overkapping, schutting, blokhut, tuinschuur, tuinhek, poort, beschoeiing of pergola? “Van Gameren Tuinen” zet enkele tips voor u op een rij.