Gazononderhoud

Gazononderhoud laten uitvoeren door een professional?

Om een bestaand gazon er fraai en gezond uit te laten zien moet regelmatig aandacht worden besteed aan het onderhoud zoals maaien, harken, bemesten, sproeien, beluchten en onkruidbestrijding

“van Gameren tuinen” heeft de kennis in huis om uw gazon van het juiste onderhoud te voorzien.

In welke maanden grasverzorging toepassen?

Het advies is om het gazon 2x per jaar te verticuteren zodat uw grasmat er altijd optimaal bij ligt.

Graskanten snijden of knippen?

Goed afgelijnde grasperken zien er strakker uit. Bovendien is het steken of snijden van graskanten van belang om te voorkomen dat het gazon zich uitbreidt naar de perken.

Mijn service ten behoeve van je gras en gazon gaat verder dan alleen het maaien van het gras. Natuurlijk is het van belang dat graskanten er verzorgd uitzien. Strakke graskanten dragen evenzeer bij tot een verzorgde totaalindruk als het maaien.

Dit betekent dat de kanten regelmatige verzorging nodig hebben.

Waarom graskanten knippen of snijden?

Herken je de irritatie dat je het gras netjes gemaaid hebt maar dat je met de grasmaaier de kanten niet netjes af kunt werken? Daardoor lijkt het gazon altijd wat slordig. Je probeert dit elke keer wel bij te werken maar het is een behoorlijke klus.

Dit is de reden dat je de graskanten periodiek professioneel kunt laten knippen en snijden.

Afgelijnde grasperken maken het verschil.

Goed afgelijnde grasperken zien er mooier, strakker en afgewerkt uit. Bovendien is het steken of snijden van graskanten van belang om te voorkomen dat jouw gazon zich uitbreidt naar de perken.

Waarom “van Gameren tuinen” inzetten?

Het snijden en knippen van graskanten is een klus waar ervaring een vereiste is. Behalve de ervaring is goed gereedschap een vereiste. “Van Gameren Tuinen” heeft beide elementen in huis. Wat overigens niet wil zeggen dat u het niet zelf zou kunnen doen.

Wanneer u zelf aan de slag gaat kunt u kantensteker kopen waarmee u handmatig de kanten knipt.

Diverse vormen van onderhoud

Kies je voor gazononderhoud dan heb je een aantal opties:

  • Verticuteren van het gazon

Verticuteren van het gazon voorkomt dat uw gazon gebrek krijgt aan zuurstof en water. Door de te dikke vilt laag te verwijderen die normaliter jouw gazon beschermt, voorkom u mos groei.

  • Ligging van de tuin

De ligging van de tuin is van invloed op de mos vorming in een gazon. Een gazon op het noorden hoef je minder vaak te sproeien dan een tuin op het zuiden. Maar in een gazon op het noorden ontstaat wel makkelijker mos vorming.

  • Verticuteren door een hovenier

“Van Gameren Tuinen” verwijderd de vilt laag met een verticuteermachine.
Na het verticuteren krijgt uw gazon weer voldoende zuurstof en komt het regenwater weer bij de wortels van het gazon.

Hoe vaak graskanten afsteken?

In principe kunt u het hele jaar uw graskanten bijhouden en afsteken.

Maar als uitgangspunt stel ik dat wanneer u dit na de eerste maaibeurt in de lente doet en bij herhaling nogmaals aan het einde van het seizoen het gazon er keurig uit blijft zien.

Graszoden bemesten

Regelmatige bemesting is van het grootste belang om het gazon gezond en levenskrachtig te houden. Gras groeit een paar maanden krachtig en verbruikt dan aanzienlijke hoeveelheden plantenvoedsel uit de grond.

Vragen? Neem vrijblijvend contact op

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Van Gameren Tuinen
1e Tieflaarsestraat 5,
4182 PC Neerijnen

06 – 537 835 81
info@vangamerentuinen.nl

Onze andere diensten

Wanneer u zelf geen groene vingers hebt, of het ontbreekt u aan tijd om de tuin te onderhouden, dan neem ik je deze klussen graag uit handen. Maatwerk en persoonlijk contact staan voorop.

Tuinrenovatie kan verschillende redenen hebben. Wellicht is de stijl verouderd, of heeft de tuin achterstallig onderhoud. Misschien heeft u een nieuw huis gekocht of gehuurd en wilt u de tuin verfraaien. “Van Gameren Tuinen” kan u helpen bij uw tuinrenovatie, om uw droomtuin te realiseren.

Onkruidbestrijding laten verzorgen? Onkruidbestrijding in de tuin uit handen geven? “van Gameren tuinen” zorgt ervoor dat u geen omkijken meer hebt naar het onkruid in jouw tuin. Onkruid is namelijk een van de grootste tuinfrustraties.

De uitdaging zit in het realiseren van verschillende werkzaamheden binnen een ontwerp. Hierbij kan worden gedacht aan het aanleggen van straatwerk, houtwerk, vijvers, beplantingen enzovoorts.